Vizioni për Krishtin

Faqja: 4

Çfarë do të thotë të gjesh Perëndinë? “Të gjesh Perëndinë” është një shprehje që mund të ketë shumë kuptime për shumë njerëz. Për disa, shprehja “të gjesh Perëndinë” është sinonim i religjonit, pavarësisht se çfarë religjoni mund të jetë. Për të tjerë, “të gjesh Perëndinë” do të thotë “të pastrosh jetën e dikujt” zakonisht me […]

Vetë-shqyrtimi është një pjesë e rëndësishme e jetës së një të Krishteri të vërtetë, por për shkak të natyrës sonë, ne preferojmë vetë-mashtrimin. Të mashtrojmë veten është më e thjeshtë dhe më e rehatshme. Ne duam të besojmë më tepër veten tonë. Vetë-shqyrtimi i drejtuar nga Fryma do të na bëjë më të ndershëm me […]

Dua t’ju tregoj diçka- mua më pëlqejnë varkat dhe anijet. Më pëlqejnë nga më të voglat deri tek më të mëdhatë. Babai im ndërtoi një varkë me dru dhe me hekur kur isha fëmijë. Sa herë që lexoj Veprat e Apostujve 27, mendoj për një hsitori mahnitëse lundërtarësh. Kur e lexoj, përfytyroj Apostullin Pal, i […]

Nëse do të vija tek ju më një kurë të sigurt për një sëmundje që mund t’ju ketë prekur, a do ta pranonit kurën dhe ta përdornit për veten tuaj? Pyetja, nga përgjigjia e së cilës varet e gjithë përjetësia, është: A je mëkatar dhe nëse je i tille, a ka shumë rëndësi kjo gjë? […]

Pothuajse çdo rezort pushimesh kërkon që të rezervosh që më parë për qëndrimin tënd në të, sidomos kur ndodhet në një zonë të njohur. Sa më shpejt të rezervosh, aq më mirë. Çdo vit, pasi kthehemi nga pushimet, familja ime rezervon të njëjtin rezort për vitin e ardhshëm. Këtë e bëjmë që të sigurohemi që […]

E kam thënë edhe me më parë që shqetësohem kur dëgjoj për vdekjen e anëtarëve të familjes, të një miku, ose të njerëzve që dëgjoj në lajme. Vdekja na vjedh njerëzit e dashur, partnerët tanë, ose komshinjtë tanë. Disa vdesin nga sëmundjet, disa nga lufta, disa nga terrorizmi, disa edhe nga krimi. Disa njerëz thjesht […]

Ju mund të vrisni mendjen: Pse të gjithë pretendojnë se janë të Krishterë, vetëm sepse shkojnë rregullisht në kishë, por në të vërtetë shtiren? Disa janë të këqij në zemër dhe përpiqen që të mashtrojnë të Krishterët e vërtetë në kishën e tyre për përfitime financiare, ashtu sic bëjnë të ashtu-quajturit artistë.  Disa duan të […]

Do të filloj mesazhin e ditës së sotme me një pjesë të Biblës nga Filipianëve 2, në Testamentin e Ri. A inkurajoheni nga fakti se i përkisni Krishit? A ngushëlloheni nga dashuria e Tij? A keni bashkësi me Frymën e Shenjtë? A keni zemër të butë dhe të dashur? Atëherë mund të më lumturoni vërtët […]

Janë shkruar libra në lidhje me termin I RILINDUR PËRSËRI. Billi Graham ka predikuar shumë predikime në stadiume të mëdha me mijëra njerëz, duke u folur se çfarë do të thotë të rilindësh përsëri. Por edhe sot, shumë njerëz e keqkuptojnë një njeri që u thotë se duhet të rilindin përsëri. Ata që nuk bëjnë […]

Për të kutpuar se përse Krishtërimi është “një besim i përgjakshëm” ne duhet të shohim se çfarë ka thënë Zoti në lidhje me gjakun në Testamentin e Vjetër. Levitiku 17:11 na thotë: “ Sepse jeta e mishit është në gjak. Prandaj ju kam urdhëruar ta vini mbi altar për të bërë shlyerjen për jetën tuaj, sepse […]


Radio Emanuel

Mbaje Shpirtin Tënd Zgjuar

Current track
TITLE
ARTIST