Vizioni për Krishtin

Faqja: 5

Pothuajse çdo rezort pushimesh kërkon që të rezervosh që më parë për qëndrimin tënd në të, sidomos kur ndodhet në një zonë të njohur. Sa më shpejt të rezervosh, aq më mirë. Çdo vit, pasi kthehemi nga pushimet, familja ime rezervon të njëjtin rezort për vitin e ardhshëm. Këtë e bëjmë që të sigurohemi që […]

E kam thënë edhe me më parë që shqetësohem kur dëgjoj për vdekjen e anëtarëve të familjes, të një miku, ose të njerëzve që dëgjoj në lajme. Vdekja na vjedh njerëzit e dashur, partnerët tanë, ose komshinjtë tanë. Disa vdesin nga sëmundjet, disa nga lufta, disa nga terrorizmi, disa edhe nga krimi. Disa njerëz thjesht […]

Ju mund të vrisni mendjen: Pse të gjithë pretendojnë se janë të Krishterë, vetëm sepse shkojnë rregullisht në kishë, por në të vërtetë shtiren? Disa janë të këqij në zemër dhe përpiqen që të mashtrojnë të Krishterët e vërtetë në kishën e tyre për përfitime financiare, ashtu sic bëjnë të ashtu-quajturit artistë.  Disa duan të […]

Do të filloj mesazhin e ditës së sotme me një pjesë të Biblës nga Filipianëve 2, në Testamentin e Ri. A inkurajoheni nga fakti se i përkisni Krishit? A ngushëlloheni nga dashuria e Tij? A keni bashkësi me Frymën e Shenjtë? A keni zemër të butë dhe të dashur? Atëherë mund të më lumturoni vërtët […]

Janë shkruar libra në lidhje me termin I RILINDUR PËRSËRI. Billi Graham ka predikuar shumë predikime në stadiume të mëdha me mijëra njerëz, duke u folur se çfarë do të thotë të rilindësh përsëri. Por edhe sot, shumë njerëz e keqkuptojnë një njeri që u thotë se duhet të rilindin përsëri. Ata që nuk bëjnë […]

Për të kutpuar se përse Krishtërimi është “një besim i përgjakshëm” ne duhet të shohim se çfarë ka thënë Zoti në lidhje me gjakun në Testamentin e Vjetër. Levitiku 17:11 na thotë: “ Sepse jeta e mishit është në gjak. Prandaj ju kam urdhëruar ta vini mbi altar për të bërë shlyerjen për jetën tuaj, sepse […]

Krishtlindjen e kaluar isha duke parë disa filma, ku shfaqeshin engjëj që ndërvepronin me njerëzit në tokë. Mund të thuash se ishin vetëm argëtues, sepse të dhënat i kishin krejtësisht gabim. Sot, ekzistojnë shumë këndvështrime jobiblike në lidhje me engjëjt. Disa besojnë që engjëjt janë qënie njerëzore që kanë vdekur. Disa të tjerë besojnë se […]

Në Amerikë është një thënie, që ndoshta ekziston edhe në vende të tjera, që njerëzit ia thonë dikujt që përpiqet të arrijë të pamundurën, ose të paktën  të realizojë një detyrë jashtëzakonisht të vështirë. Thënia është: “Nuk ke asnjë shans edhe po u lute!” Kjo është një nga ato frazat e pamenduara mirë, që njerëzit […]

Në Bibël, në Testamentin e Ri, tek Letra e Veprave të Apostujve na jepen të dhëna në lidhje me veprimtarinë e kishës së hershme. Letra përshkruan se çfarë bënë apostujt e kishës së hershme për të përhapur mesazhin e Ungjillit, Lajmin e Mirë, se çfarë kishte bërë Jezusi për të shpëtuar ata që besonin tek […]


Radio Emanuel

Mbaje Shpirtin Tënd Zgjuar

Current track
TITLE
ARTIST