Caitie Hurst

Krijuar nga në 09/11/2021

“Recover” nga Caitie Hurst

Artistja e Centricity Music, Caitie Hurst, shpërtheu në skenën e muzikës bashkëkohore të krishterë me këngën e saj debutuese, hit “How Could I Be Silent in 2018”. Menjëherë pasi ajo publikoi këngën e saj debutuese, ajo solli një EP me të njëjtin emër (kënga e shquar përfshin “Walkin’ on the Water” dhe “Nothing to Hide). Më pas, në vitin 2020, Caitie solli At All Times, një EP që përmbante “All The Things”, “Yours” dhe “Recover”.

Ajo është shfaqur me të vërtetë si një nga këngëtaret më të reja femra në muzikën e krishterë. Për të mos përmendur që ajo është një model i shkëlqyer për vajzat.

Nese e krahasojme me artistet e tjere contemporary, duke filluar nga ikona e popit Taylor Swift te artistja e krishterë Britt Nicole, Caiti shfaq pasionin dhe besimin e një artisti me përvojë. Shkrimi i saj i këngëve është real, pozitiv dhe i prekshëm. Dhe këngët e saj optimiste janë një mënyrë e shkëlqyer për të kremtuar lirinë tonë në Krishtin. Sot do te diskutojme rreth kenges se saj “Recover”

Ju lutem me tregoni historinë personale që qëndron pas këngës suaj.

Filluam të shkruanim këngën duke pasur në mendje një histori specifike. Historine e dikujt që ishte pranuar sërish në rehabilitim, dikujt që një nga kompozitorët në dhomë e njihte.

Qëllimi ynë ishte t’u jepnim dëgjuesve një këngë që i siguronte se Perëndia mund të rikuperonte çdo gjë. Si psh vitet e jetës që ishin kaluar brenda dhe jashtë rehabilitimit, pa drogë dhe alkool, dhe gjithçka mes tyre. Një këngë për dikë i cili mund ta këndonte kur te ishte në një marrëdhënie te tensionuar, ose kur kishte shkuar shumë larg dhe mendonte se nuk mund të shpëtonte kurrë nga turpi që mbante.

Ndonjëherë, është e vështirë të besohet se Perëndia mund të rikuperojë ndonjë nga gjërat tona të vështira. Sidomos, kur shkaterrojmë ose humbim vite të jetës sonë duke luftuar me të njëjtat gjëra. Ose kur jemi të mbërthyer në një depresion që duket se nuk përfundon kurrë. Por Ai mund t’ju rikuperojë – dhe e bën me te vertete. Ai ben gjithçka te bashkeveproje per mire për ata që e duan Atë, për ata që thirren sipas qëllimeve të Tij. Është diçka që ne nuk e kuptojmë plotësisht.

Ne duam që dëgjuesit ta këndojnë këtë këngë pa pushim — pavarësisht se si duken rrethanat rreth tyre. Kur e shoh jetën nga një këndvështrim i përjetshëm, e di që një ditë do t’i këndoj lavde Atit përgjithmonë, kështu që kjo është shpresa ime. Kjo është arsyeja pse unë mund të këndoj gjithmonë lavde.

Kur e shikoj jetën time ndarazi nga qielli dhe shpresa e Jezus Krishtit, nuk ka kuptim. Por me shpresën e jetës së përjetshme që kam në Jezus Krishtin, mund të them, siç thuhet në Psalmet 34:1: “Unë do ta lëvdoj Zotin në çdo kohë; Lavdërimi i tij do të jetë gjithmonë në buzët e mia.”

Cilat vargje biblike lidhen me mesazhin e këngës?

Efesianëve 3:17-19 : që Krishti të banojë në zemrat tuaja me anë të besimit, që, të rrënjosur dhe të themeluar në dashuri, të mund të kuptoni me të gjithë shenjtorët cila është gjërësia, gjatësia, thellësia dhe lartësia, dhe ta njihni dashurinë e Krishtit që tejkalon çdo njohuri, që të mbusheni me tërë plotësinë e Perëndisë.

Psalmi 55:22 (NIV): ” Hidh mbi Zotin barrën tënde, dha ai do të të mbajë; ai nuk do të lejojë kurrë që i drejti të lëkundet.”

Romakëve 8:28 (VOICE): ” Dhe ne e dimë se të gjitha gjëra bashkëveprojnë për të mirë për ata që e duan Perëndinë, për ata që janë të thirrur sipas qëllimit të tij.”

Filipanëve4:6-7 (NIV): “Mos u shqetësoni për asgjë, por, në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh dhe përgjërimesh, me falënderim. Dhe paqja e Perëndisë, që ia tejkalon çdo zgjuarësie, do të ruajë zemrat tuaja dhe mendjet tuaja në Krishtin Jezus.”

Romakëve 12:2 (VOICE): “Dhe mos u konformoni me këtë botë, por transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes suaj, që të provoni cili është i miri, i pëlqyeri dhe i përsosuri vullnet i Perëndisë.”

1 Gjoni 4:18 (NKJV): “Në dashuri nuk ka frikë, madje dashuria e përsosur e nxjerr jashtë frikën, sepse frika ka të bëjë me ndëshkimin, dhe ai që ka frikë nuk është i përsosur në dashuri.”

Cili është mesazhi që marrim?

Gjate shkrimit te kesaj kenge, ne vazhduam t’i ktheheshim një pasazhi të profecisë për vendin e Judës në Izrael te Joeli 2. Atje, flitet për mënyrën se si Perëndia do të rikuperojë «vitet që kanë vjedhur karkalecat». Nga kjo, pika kryesore që donim të conim në shtëpi me këtë këngë ishte se Zoti mund të rikuperojë gjithçka. Ne e shohim këtë në karakterin e Tij në të gjithë Biblën.

Zoti riperterin çdo person dhe çdo situatë. Vite të kaluara në depresion dhe vite të kaluara duke ikur nga Zoti. Koha e kaluar në mosbindje, varësi, çdo gjë. Është diçka që ne nuk mund ta kuptojmë se si dhe kur Ai e bën atë. Por Ai e ben.

Pra, le t’ju inkurajojë kjo këngë ju dhe këdo që ndihet i pashpresë ose ne turp. Dije se Zoti rikuperon, riperterin. Ai sheh dhe kujdeset, dhe Ai ka mjaft hir për të mbuluar çdo gjë që keni bërë.

Mendime permbyllëse

Pasi e dëgjon disa here, “Recover” thellohet me mesazhe ngushëlluese biblike se Zoti është dashuri dhe ne duam sepse Ai na deshi i pari.

Kaq shumë njerëz luftojnë për ta zbatuar Fjalën e Perëndisë në jetën e tyre. Nëse mësojmë ta ndërtojmë jetën tonë mbi shkrimet e shenjta, të gjithë mund të kemi një shkëmb si themel. Lajmi i Mirë i Ungjillit, të cilin kjo këngë portretizon, thotë se Zoti na pranon pavarësisht se çfarë kemi bërë ose çfarë po kalojmë.

Të gjithë jemi si një punë në vazhdim. Pra, kini besim! Kaloni kohë me Perëndinë dhe lëreni Atë t’ju shpengojë dhe t’ju rikuperoje. Nuk jemi në fund të historisë sonë. Zoti ende po shkruan historitë tona të shpengimit. Ai dëshiron që ju të dini se Ai është besnik për të përfunduar atë që Ai ka filluar te ata që kanë vendosur shpresën dhe besimin e tyre te Jezusi për shpëtimin tonë.

Kjo këngë feston lirinë që Ai premton në Fjalën e Shenjtë të Perëndisë. 2 Korintasve 5:17 thotë, “Nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re; gjërat e vjetra kanë shkuar; ja, të gjitha gjërat janë bërë të reja.”


Opinionet e Lexuesve

Lini një Koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e nevojshme janë të shënuara me *Continue reading

Next post

Kari Jobe


Thumbnail
Previous post

Bëhu i durueshëm


Thumbnail
Current track

Title

Artist