Author: Radio Emanuel

Unë e kam titulluar programin për sot: E vërteta – Një specie në zhdukje. Ashtu si elefantët afrikanë që gjyhen në mënyrë të paligjshme nga gjahtarë mizorë pa marrë parasysh të ardhmen e elefantëve, kështu edhe gënjeshtra e vazhdueshme e njerëzve kudo në botë rrezikon të vërtetën. Gënjeshtra gërryen besimin midis njerëzve. Besimi është thelbësor […]

Ne jetojmë në një botë të dhunshme, me bomba terroriste, tw shtwna me armë nëpër shkolla dhe sulme me thikë ndaj këmbësorëve. A kanë problemet e botës sonë diçka të përbashkët? Bibla thotë se po dhe termi Biblik që i bashkon është mëkati. Por çfarë është mëkati? Mëkati përshkruhet në Bibël si shkelje e ligjit […]

Kur flas për Jezus Krishtin si Shpëtimtarin tim, Ai është gjithashtu Zoti dhe Mësuesi im. Unë e pranoj me dëshirë se Krishti është Zot dhe Mësues i jetës sime. Unë ia kam dorëzuar jetën time Jezusit. Mos harroni se Jezusi është Zot i Universit, edhe pse tani, për pak kohë, të gjitha të këqijat e […]

Po sikur ta dinit se mund të bashkoheshit në një ekip sportiv i cili e ka të garantuar fitoren në play-off? Po sikur të kishe informacion paraprak, nga e ardhmja, që kjo skuadër do të fitonte play-off-in përfundimtar, edhe pse do të humbiste disa ndeshje gjatë rrugës? A nuk do të dëshironit të ishit pjesë […]

A e dini se cila ka qenë martesa e parë? Martesa e parë u krye nga vetë Perëndia tek Zanafilla 2:18-24: “Pastaj Zoti Perëndi tha: “Nuk është mirë që njeriu të jetë vetëm; unë do t’i bëj një ndihmë që i leverdis”.19 Dhe Zoti Perëndi formoi nga dheu tërë kafshët e fushës dhe tërë zogjtë e […]

Një poet anglez në vitet 1400 me emrin e Geoffrey Chaucer njihet për këtë citat të famshëm: “Koha dhe batica nuk pret njeri.” – Askush nuk mund të ndalojë valën e ardhshme të oqeanit dhe askush nuk mund të ndalojë kohën. Ne të gjithë kemi të njëjtën kohë çdo ditë, por askush nuk e di […]

Shumë vite më parë Koka-kola kishte një sllogan reklamues që thoshte: GJËJA E VËRTETË. Ky është titulli i programit tim sot, por nuk do të flas për një pije freskuese. Në botën tonë ka shumë njerëz mashtrues dhe shumë ide mashtruese. Shumë gjëra nuk janë sic duken. Sot, shumë burra duken si gra dhe shumë […]

Kur flas për Jezus Krishtin si Shpëtimtarin tim, Ai është gjithashtu Zoti dhe Mësuesi im. Unë e pranoj me dëshirë se Krishti është Zot dhe Mësues i jetës sime. Unë ia kam dorëzuar jetën time Jezusit. Mos harroni se Jezusi është Zot i Universit, edhe pse tani, për pak kohë, të gjitha të këqijat e […]

Ne jetojmë në një botë të dhunshme, me bomba terroriste, tw shtwna me armë nëpër shkolla dhe sulme me thikë ndaj këmbësorëve. A kanë problemet e botës sonë diçka të përbashkët? Bibla thotë se po dhe termi Biblik që i bashkon është mëkati. Por çfarë është mëkati? Mëkati përshkruhet në Bibël si shkelje e ligjit […]

Si i shpëton Jezusi njerëzit? Për të shpjeguar këtë duhet të kuptojmë problemin me mëkatin me të cilin përballemi të gjithë. Zoti është 100% i përsosur në gjithçka. Pa fuqinë e Krishtit, ne jemi 100% të vdekur në mëkatet tona dhe të falimentuar moralisht … edhe nëse mendojmë se jemi njerëz të mirë dhe të […]


Current track

Title

Artist