Maverick City Music

Written by on 23/11/2021

Maverick City Music
Grupi i adhurimit nxjerr një album të ri live nga Atlanta dhe ne marrim një moment për të adhuruar së bashku me ta

Maverick City Music ka përjetuar një bum në skenën muzikore të krishterë në vitet e fundit dhe kjo për arsye të mira. Ata hynë në hapësirën e Muzikës bashkëkohore të krishterë në vitin 2019 me synimin për të prodhuar muzikë autentike; dhe pikërisht këtë kanë bërë. Ata nuk janë të kufizuara nga rregulla, të folura apo të pathëna, por e lenë veten të lirë në adhurim dhe ecin me rrjedhën.

Grupi thotë se procesi i tyre i krijimit të muzikës është më pak si një “fabrikë shkrimi këngësh” dhe shumë më tepër një vend për të shprehur lavdërime pavarësisht nga aftësitë. Ky këndvështrim unik sigurisht që i ka çuar larg. Me bashkëpunimet me emra të njohur si Steffany Gretzinger në UPPERROOM, muzika e tyre i godet dëgjuesit si një frymë freskuese gjatë çdo dëgjimi. Ne do të hedhim një vështrim në dy nga këngët e tyre më të fundit të publikuara në albumin e tyre më të ri live, Tribl Nights Atlanta.

“We Have Hope”

Ne kemi shpresë në Jezusin

Shpengimtari dhe Ndihma jonë

Për sa kohë që unë jam ende duke marrë frymë

Ka shpresë në Jezusin

Perëndia ka një pastërti të mahnitshme dhe kjo e bën besimin tonë tek Ai, vendimin më të mirë që mund të marrim ndonjëherë. Mund të mos jetë një rrugë e lehtë, por të paktën është e garantuar që është rruga e duhur. Fuqia e malit tonë më të madh zbehet në krahasim me madhështinë e Atit tonë Qiellor dhe dashurinë e Tij të pamasë për fëmijët e Tij.

Më pëlqen se si rrjedh kjo thjeshtësi midis çdo lloj diversiteti që bota ka krijuar. Çdo kufi i ndërtuar nga ndjenjat tona, çdo mëri që mbajmë ende,..dashuria e Zotit i thyen të gjitha. Ai shemb çdo mur dhe kjo është po aq e vërtetë për mua, sa është për secilin prej jush që e lexon këtë. Është gjëja e rrallë që na lidh të gjithëve dhe e vetmja shpresë që kemi për unitet të vërtetë.

 “Never Lost”

Nata nuk mund të fshehë

Çfarë ai tha në Dritë

Ai është themeli im i sigurt

Spiranca ime, nuk do të zhvendoset

Stuhitë mund të buçasin

Por shpirti im është në zjarr me Fjalën e Tij

“Unë fola në kishë në shërbesën e fëmijëve këtë të diel dhe pika kryesore që doja të theksoja ishte se në një moment ose në një tjetër, edhe personat më afër nesh do të na zhgënjejnë, por Jezusi nuk do ta bëjë kurrë. Shpesh ndiehem fajtore që i mendoj shumë marrëdhëniet e mia dhe pyes veten nëse jam më shumë nga sa duhet apo mjaftueshëm e mirë; Unë luftoj me të dyja anët e këtij spektri emocional.

Dikush kohët e fundit më tha: “Ti nuk je kurrë më shumë nga sa duhet e mirë; njerëzit thjesht nuk janë të mjaftueshëm. Vetëm Zoti është i mjaftueshëm.” Thjesht më pëlqen se si fjala “mjaft” ishte endur kaq bukur në këtë deklaratë. Në shoqëri, kjo ka një konotacion negativ; shpesh i ndjekur nga një ndikim poshtërues në vlerën e vetes. Por Perëndia na thotë në Bibël se Ai gjithmonë do të na sigurojë mjaftueshëm. Mund të mos jetë më se e mjaftueshme, por ky është besimi: të besojmë se Ai do të sigurojë edhe kur nuk jemi të tejmbushur. Unë “thjeshtova” mesazhin për fëmijët përpara se të kuptoja se është vërtet kaq i thjeshtë dhe  kam vazhduar të lexoj shumë për të gjatë gjithë kohës. Kjo këngë vërtetoi të vërtetën se Zoti është shpresa ime e përjetshme. Gjërat e kësaj bote mund të më lëkundin, por për shkak të dashurisë së Jezusit tim, unë mund të mbetem e ngulitur fort në Fjalën e Tij.” (Selena Schulz, NRT)


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist