Motivim ne fillim te vitit 2022: Jordan Feliz rikujton këngën ‘Future’

Written by on 19/01/2022

2022 është një vit i ri. Një shans për të jetuar një jetë më të mire  se një vit më parë. Ne mund të qëndrojmë të mbërthyer në të kaluarën, nëse duam. Ne shpesh kthehemi pas në vendimet dhe gabimet e së kaluarës. Por Perëndia do që ne të shohim përpara.  Planet e tij janë më të mëdha nga sa mund të imagjinojmë. Ai ka një të ardhme që është më e mirë se çdo gjë që mund të mendoni. Por shumë shpesh, ne ngecim në dhimbjet e së kaluarës sonë dhe kemi frikë të vazhdojmë përpara. Mendojmë se mund të lëndohemi ose të zhgënjehemi përsëri. Perëndia dëshiron që ju të jetoni jetën që Ai ka menduar në mënyrë unike për ju. Ndërsa hyjmë në një vit të ri, ne normalisht do të bëjmë një lloj zgjidhjeje. Po sikur te zgjedhim te jetojme jo një jetë te rrënjosur në frikë, por një jetë e rrënjosur në Jezusin?

Jordan Feliz, “Future”

Fatmirësisht, ne kemi një Zot të dashur që merr fjalën për atë që ndodh në jetën tonë. Gjithçka është në duart e Tij. Ai është i mirë dhe i besueshëm. Ne shohim vetëm një pjesë të asaj që Ai po bën. Ai e sheh të gjithë historinë dhe pamjen e madhe. Ai e di fillimin nga fundi. Ligji i Përtërirë 31:8 thotë: “Vetë Zoti shkon para teje dhe do të jetë me ty; nuk do të të lërë dhe nuk do të të braktisë. Mos ki frikë, mos u dekurajoni”. Perëndia nuk do që ne të kemi frikë nga e ardhmja, Ai dëshiron që ne të pushojmë në faktin se Ai po shkon përpara nesh.

Të mbështetesh plotësisht te Zoti është më e lehtë ta thuash sesa ta bësh. Por ne shohim prova të besnikërisë së Tij përreth nesh. Çdo ditë, Ai na mbështet. Dhe Ai nuk na ka zhgënjyer asnjeherë. Edhe pse të gjithë jemi përballur me sfida dhe probleme, Zoti na ka ndihmuar t’i kalojmë të gjitha ato. Asnjëherë nuk na ka braktisur. Kështu që ne mund t’i besojmë Atij për të ardhmen tonë.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist